« terug naar vorige pagina

Spreekuren

Spreekuur

Als u voor 10:00 uur een afspraak maakt kunt u meestal dezelfde dag nog terecht. Onze afspraken duren standaard 15 minuten. Om uitloop zo veel mogelijk te voorkomen vragen we u om één afspraak per klacht te maken. Mocht u meerdere klachten willen bespreken of kan de huisarts in één consult niet al uw klachten/problematiek bespreken dan kan het zijn dat het gevraagd wordt om een vervolg afspraak in te plannen. 

Online afspraak maken.

Het is voor u mogelijk om online een afspraak te plannen, dit kan zowel via Mijngezondheid.net als via de website zelf. Ga hiervoor naar afspraak maken. 

Beeldbellen met uw huisarts
Ook is er de mogelijkheid tot een beeldbelafspraak met uw huisarts. Het inplannen van een beeldbelafspraak gaat via de assistente. Via een beveiligde verbinding waarvoor u wordt uitgenodigd middels een SMS code wordt het beeldbel gesprek tot stand gebracht.

Visites

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd moet worden. Gelieve hiervoor voor 10:00 uur te bellen in verband met de planning.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. Bovendien is het bijna altijd zo dat het voor u ook beter is om op de praktijk gezien te worden dan bij u thuis vanwege de betere onderzoeksmogelijkheden en de aanwezigheid van uw uitgebreide dossier in de praktijk.

Doktersassistente

De doktersassistente heeft haar eigen spreekuur op maandagochtend en middag, woensdagochtend en vrijdagochtend.
Ze voert zelfstandig handelingen en controles uit. Dit spreekuur is uitermate geschikt voor onder andere de volgende activiteiten:

 • Het meten van de bloeddruk
 • Aanstippen van wratten
 • Verbinden van wonden
 • Oren uitspuiten
 • Hechtingen verwijderen
 • Urine onderzoek
 • Uitstrijkjes (in het kader van bevolkingsonderzoek)
 • Het verwijderen van spiraaltjes
 • ECG
 • Doppler (vaatonderzoek van de benen)
 • Suiker controle
 • Zwachtelen en tapen

E-consult

Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw medische vraag per beveiligde omgeving naar ons te sturen via Mijngezondheid.net. Deze berichten worden op alle werkdagen door de assistentes gelezen en worden binnen 2 werkdagen beantwoord door desbetreffende medewerker.  

Als bijlage bij het e-consult kunt u ook foto’s toevoegen, bijvoorbeeld van huidaandoeningen. 

Thuismonitoring
Daarnaast bieden we de mogelijkheid om thuis metingen te doen. We lenen u dan de juiste apparatuur waarmee u thuis kunt meten. U hoeft hiervoor dan niet meerdere keren naar de praktijk te komen. De assistente geeft u uitgebreide instructies. Door deze thuismetingen krijgen wij een goed beeld van uw gezondheidssituatie. We kunnen dan beter inschatten welke behandeling nodig is.

Denk hierbij aan:

 • bloeddrukmetingen thuis (bij twijfel of de bloeddruk gemeten in de spreekkamer wel reëel is voor de bloeddruk gedurende de gehele dag)
 • glucose metingen thuis (bijvoorbeeld bij langdurig gebruik van prednison of risico op zwangerschapsdiabetes)
 • saturatie (zuurstof) metingen thuis (bij COPD met veel klachten bij inspanning/activiteiten, bij ziekte bij Corona besmetting)
 • monitoring van wondzorg: onze assistente geeft u heldere instructies waarmee u zelf thuis uw wonden kan verzorgen. Via mijngezondheid.net kunt u via een veilige route foto’s van uw wonden met ons delen. De assistente houdt zo de wondgenezing mee in de gaten waardoor u minder vaak voor controle naar de praktijk hoeft te komen

Praktijkondersteuner

Irene van Spelde: begeleidt met name patiënten met Diabetes Mellitus, hoge bloeddruk, chronische longproblemen en ondersteunt onze ouderen. Ook zij werkt met spreekuren op afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met de assistente.

Mario Schultz – Eltink: U kunt bij haar terecht met geestelijke problemen van verschillende aard en omvang zoals stress, depressie, angsten etc. na verwijzing van de huisarts. Mario werkt op donderdag en vrijdag, u kunt een afspraak inplannen via de assistente hiervoor.