« terug naar vorige pagina

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

Ons spoednummer is 073-5321320, kies daarna optie 1.

Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct het spoednummer bellen. De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.

Ga daarom niet meteen naar de Eerste Hulpafdeling van het ziekenhuis. Deze is uitsluitend bedoeld voor onmiddellijke specialistische hulpverlening bij zeer ernstige ongevallen. Bel bij twijfel eerst de huisarts. Buiten openingstijden graag de huisartsenpost bellen.

Huisartsenpost: 088-8765050

De waarneming ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en op feestdagen is geregeld door de huisartsenpost. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit de regio samen. De huisartsenpost is alleen bedoeld voor klachten die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten. De huisartsenpost is op werkdagen buiten kantoortijd, weekeinden en op feestdagen hele dag geopend. Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

U wordt te woord gestaan door een daartoe geschoolde doktersassistente om de medische urgentie van uw klacht te bepalen omdat:

  • U zo nodig sneller geholpen kunt worden.
  • U de juiste zorg krijgt (soms moet bijvoorbeeld een ambulance ingezet worden i.p.v. de huisarts).
  • Bepaald kan worden of u teruggebeld wordt door een arts, naar de huisartsenpost mag komen of op medische indicatie een arts naar u moet komen (dus niet vanwege een vervoersprobleem!). In heel veel gevallen kan de assistente u van goed advies voorzien.