« terug naar vorige pagina

Corona update

Corona update 24 maart 2020

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

 

CORONA UPDATE – We werken met man en macht in heel zorgend Brabant om overeind te blijven tijdens deze Corona uitbraak.

In de ziekenhuizen wordt alle geplande zorg afgeschaald. Contacten met patiënten worden beperkt waar dat kan. Als huisarts zijn we meer dan ooit de poortwachter in de zorg. We zullen vaker de keus moeten maken om patiënten niet te verwijzen en geen verder onderzoek aan te vragen, waar we dat anders wel zouden doen. Deze afweging wordt voor iedereen zorgvuldig afgewogen op basis van klachten en beschikbaarheid van de zorg. We vragen hiervoor jullie begrip.

Maandag 16 maart hebben we voor het eerst op de praktijk in Geffen de patiënten met Corona verdachte klachten gezien.  We hebben in korte tijd veel bereikt: er zijn nu dagelijks speciale Hoestspreekuren op de locatie Geffen, waar alle mensen met koorts en/of hoesten uit de 3 praktijken (Geffen, Nuland en Vinkel) op een goede en veilige manier gezien kunnen worden, Deze spreekuren worden door de verschillende artsen uit die praktijken gedaan. Wij helemaal in pak, de patiënten beschermd door een mondkapje. Een arts in pak rijdt de visites, voor mensen die verdacht zijn en niet kunnen komen. Deze manier van werken is de afgelopen week goed gegaan en gaat ook de komende tijd zo door.

De samenwerking tussen de drie praktijken verliep heel erg fijn en soepel. We hebben elkaar hard nodig nu.

Andere mededelingen:

–  Momenteel is het niet mogelijk bloed te laten prikken op onze prikpost in Nuland deze is tot nader orde gesloten, dit betekend dat u alleen in de ziekenhuizen zelf in

Bernhoven:  Gezondheidslaan 1, 5342 JW Oss

                      Nistelrodeseweg 10, 5406 PT Uden

 

Jeroen Bosch ziekenhuis:    De Hoef 90 5242 CN Rosmalen

                                                 Henri Dunantstraat 1  5223 GZ ‘s-Hertogenbosch

– In verband met de noodzaak van een zorgvuldige triage aan de telefoon alvorens een afspraak op het spreekuur in te plannen is er voorlopig geen mogelijkheid voor het maken van een afspraak via de website of mijngezondheid.net. Overige functionaliteiten op mijngezondheid.net blijven wel actief

– houdt u aan de voorschriften van het RIVM en de overheid. Blijf met klachten echt binnen, bescherm de kwetsbaren onder ons en zorg goed voor elkaar waar mogelijk!