« terug naar vorige pagina

Corona update

Corona update 16-09-2020

Corona is zeker ons land nog niet uit.
 
Helaas merken wij ook in onze praktijk dat het aantal besmettingen toeneemt.
Daarom vragen wij alle patiënten van 6 jaar of ouder om vanaf nu bij het betreden van de praktijk om een mondkapje te dragen.
 
Heeft u geen mondkapje? dan kunt u deze kopen bij de assistente voor €1,-
 

 

Corona update 28-05-2020

Beste patiënten van Huisartsenpraktijk Nuland

Allereerst willen wij u bedanken voor uw begrip voor de afgelopen periode. Het is een hectische periode geweest en nog steeds zijn we niet terug in de “normale” situatie. Maar samen komen we er toch door heen.

Vanwege minder Corona besmettingen afgelopen weken kunnen we gelukkig weer uitbreiden met de spreekuren.

Dit geldt voor zowel het spreekuur van de assistentes, huisarts, POH-GGZ en de praktijkondersteuner. Doordat we gebonden zijn aan de regels van het RIVM zijn er minder spreekuurplaatsen dan u van ons gewend bent. Ook kunnen we minder tegemoetkomen aan de gewenste tijdstippen. En omdat Corona nog zeker het land niet uit is moeten we toch de nodige voorzorgsmaatregelen blijven treffen. Ook maken we soms gebruik van beveiligde beeldbellen zodat u niet naar de praktijk hoeft te komen. Voor meer informatie kijkt u ook op thuisarts.nl.

Let op:

 • Kom absoluut niet naar de praktijk maar bel of mail eerst. Alleen bij een afspraak bent u welkom
 • Desinfecteer uw handen met het desinfectiemiddel bij binnenkomst (in het gehele pand staan deze verspreid)
 • Ook binnen het pand geld de 1.5 meter regel.
 • Belangrijk: heeft u klachten van hoesten, verkoudheid, koorts, niezen keelpijn, benauwdheid neem dan contact op met de praktijk, om een geplande afspraak te verplaatsen. Meld deze klachten ook altijd aan de assistente bij het plannen van een afspraak. De assistente zal deze klachten ook bij u navragen.
 • Kom op de afgesproken tijd. Bent u vroeger wacht dan even in de auto of buiten op gepaste afstand.
 • Kom alleen naar uw afspraak
 • Als de wachtkamer binnen vol is, vragen wij u om buiten in de tent plaats te nemen zodra er iemand naar buiten komt mag u plaats nemen in de wachtkamer.

 

Ten slotte willen we u allen veel sterkte wensen in deze moeilijke periode!

 

Namens het team van Huisartsenpraktijk Nuland

 

Corona update 16 april 2020

De coronacrisis kan u niet ontgaan zijn. De afgelopen weken hebben wij ons vooral moeten richten op patiënten die acuut zorg nodig hadden: aan huis, in onze praktijk of op het coronaspreekuur in Geffen.

We willen onze zorg nu uitbreiden naar de noodzakelijke huisartsenzorg. Dit betekent dat we meer patiënten kunnen zien met niet-corona klachten. Ook onze praktijkondersteuners Irene en Mario kunnen patiënten zien. Helaas kunnen we onze spreekuren nog altijd niet volop draaien en zijn bepaalde onderzoeken zoals bijv. blaastesten (spirometrie) voor patiënten met astma en COPD nog niet mogelijk.

Ook in onze kleine praktijk willen we proberen om de 1,5m afstand zo goed mogelijk te waarborgen. Vooral in de wachtruimte is dit belangrijk: er wordt daarom een dezer dagen een tent voor de ingang van de huisartspraktijk geplaatst als wachtruimte.
Patiënten met corona gerelateerde klachten zien wij nog altijd op het speciale coronaspreekuur in Geffen en niet in onze eigen praktijk. Triage door de assistente is hierbij erg belangrijk.

Bij klachten van koorts, hoesten of benauwdheid vragen wij u nog steeds om thuis te blijven, ook indien er al een afspraak op ons spreekuur gepland is. Wij vragen u dan om onze assistente te bellen.

De komende tijd is het dan ook niet mogelijk om online afspraken bij ons te maken.

Uiteraard mag u ons nog steeds bellen of mailen met vragen.

 

Corona update 24 maart 2020

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • Was je handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

 

CORONA UPDATE – We werken met man en macht in heel zorgend Brabant om overeind te blijven tijdens deze Corona uitbraak.

In de ziekenhuizen wordt alle geplande zorg afgeschaald. Contacten met patiënten worden beperkt waar dat kan. Als huisarts zijn we meer dan ooit de poortwachter in de zorg. We zullen vaker de keus moeten maken om patiënten niet te verwijzen en geen verder onderzoek aan te vragen, waar we dat anders wel zouden doen. Deze afweging wordt voor iedereen zorgvuldig afgewogen op basis van klachten en beschikbaarheid van de zorg. We vragen hiervoor jullie begrip.

Maandag 16 maart hebben we voor het eerst op de praktijk in Geffen de patiënten met Corona verdachte klachten gezien.  We hebben in korte tijd veel bereikt: er zijn nu dagelijks speciale Hoestspreekuren op de locatie Geffen, waar alle mensen met koorts en/of hoesten uit de 3 praktijken (Geffen, Nuland en Vinkel) op een goede en veilige manier gezien kunnen worden, Deze spreekuren worden door de verschillende artsen uit die praktijken gedaan. Wij helemaal in pak, de patiënten beschermd door een mondkapje. Een arts in pak rijdt de visites, voor mensen die verdacht zijn en niet kunnen komen. Deze manier van werken is de afgelopen week goed gegaan en gaat ook de komende tijd zo door.

De samenwerking tussen de drie praktijken verliep heel erg fijn en soepel. We hebben elkaar hard nodig nu.

Andere mededelingen:

–  Momenteel is het niet mogelijk bloed te laten prikken op onze prikpost in Nuland deze is tot nader orde gesloten, dit betekend dat u alleen in de ziekenhuizen zelf in

Bernhoven:  Gezondheidslaan 1, 5342 JW Oss

                      Nistelrodeseweg 10, 5406 PT Uden

 

Jeroen Bosch ziekenhuis:    De Hoef 90 5242 CN Rosmalen

                                                 Henri Dunantstraat 1  5223 GZ ‘s-Hertogenbosch

– In verband met de noodzaak van een zorgvuldige triage aan de telefoon alvorens een afspraak op het spreekuur in te plannen is er voorlopig geen mogelijkheid voor het maken van een afspraak via de website of mijngezondheid.net. Overige functionaliteiten op mijngezondheid.net blijven wel actief

– houdt u aan de voorschriften van het RIVM en de overheid. Blijf met klachten echt binnen, bescherm de kwetsbaren onder ons en zorg goed voor elkaar waar mogelijk!